قلعه بادی چه ویژگی هایی دارد؟

بر اساس این نظریه به نظر میرسد که این قلعه به دستور سلطان جلالالدین و در هنگام حمله مغول به ایران و در جریان جنگ و گریزهای سلطان جلالالدین و در زمانی که وی پس از مرگ پدرش در جزیره آبسکون (آشوراده کنونی) از جانب مازندران به سمت شرق ایران حرکت نمود تا خود را برای مقابله با سپاهیان مغول آماده سازد، ساخته شده باشد. از نام اصلی این قلعه اطلاعات قطعی و درستی در دست نیست و نام فعلی آن برگرفته از نام روستایی است که در محدوده آن واقع است و قدمت اثر بر اساس یافتههای سفالین مربوط به هزاره اول و قرون میانه اسلامی است. در فصول پیشین کاوش، سفالهایی از عصر مفرغ جدید و نشانههایی از استقرار جوامع با ساختار پیچیده سیاسی و اجتماعی در این قلعه به دست آمده بود. قلعه باستانی خسرو در عصر مفرغ جدید شکل گرفت و استقرار آن تا عصر آهن ۱ (۱۵۰۰ تا ۱۲۰۰ سال پیش از میلاد)، عصر آهن ۲ (۱۲۰۰ تا ۸۰۰ سال پیش از میلاد) و عصر آهن ۳ (۸۵۰ تا ۵۵۰ سال پیش از میلاد) تداوم داشت.

در اواخر عصر آهن ۳ این قلعه کاملاً متروک شد و استقرار در آن به قلعه دیگری که متعلق به دوره هخامنشی است، منتقل شد. اندازه ضلع شمالی دژ نزدیک به ۱۰ متر و ضلع جنوبی ۷۰ متر است و درازای دژ که خیابان اصلی است از آغاز تا پایان آن ۳۳۲ متر میباشد. در پایین و ضلع جنوب غربی قلعه چشمه آب شیرینی وجود دارد که آن نیز موسوم به جلالالدین میباشد و آب آن به طرف جنوب شرق و به طرف جاجرم جریان دارد. این قلعه در دوران آبادانی ۳۰۰ متر طول و ۱۰۰ متر عرض داشته و اینک در قسمتهای شمال و جنوب قلعه آثاری از بقایای معماری به چشم میخورد و نیز در قسمت شمال قلعه برج دیدهبانی وجود دارد و ورودی قلعه نیز از این سمت میباشد و دلیل آن وجود پلکانهایی است که قسمتی از آن باقیمانده است و این پلکانها روی صخرههای طبیعی کنده شدهاند. سرسره بادی در برابر نفوذ آب مقاوم می باشد.تمامی قسمت های مختلف قصر بادی صاف و یکدست بوده و محیط سالم و بی خطری را برای کودکان مهیا می سازد. قطر پایینترین حصار قلعه که قسمت بزرگی از آبادی میبد را در بر میگرفت، پنج و در بعضی قسمتها به بیست متر میرسیدهاست. Article was c​reat᠎ed with t᠎he he lp ​of GSA Con᠎tent G​ener​at or D​em​oversi on᠎!

از این قلعه امروزه به جز بقایای دو سر در شمالی و جنوبی و برج شرقی نیمهویران آن، اثری بر جای نماندهاست. فقط کافیست که سر تلمبه مخصوص را در محل تعبیه شده قرار دهید و در عرض چند دقیقه قلعه را باد کنید. پس از آن بر بلندی کوه آتشگاهی ساخت و نام دژ را به قلعه اردشیر تغییر داد. به گزارش سیناپرس، ناکس و همکارانش پس از بررسی دادههای سرویس ملی آب و هوای ایالات متحده، آمار کمیسیون ایمنی محصولات مصرف کننده و طیف گسترده ای از تجزیه و تحلیل های مستقل، به این نتیجه رسیدند که از سال ۲۰۰۰ تاکنون بیش از ۱۳۰ حادثه مرتبط با شرایط آب و هوایی و به ویژه وزش باد در این قلعه ها در سراسر جهان رخ داده است.، البته باید در نظر داشت که موارد بسیاری نیز گزارش نشده است. بر روی کتیبه سردر ورودی قلعه که اکنون در موزهٔ گنجینهٔ رشت نگهداری میشود، درج شده که این قلعه در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هجری قمری برای سلطان حسامالدین تجدید بنا شدهاست. جنس سازهٔ قلعه از سنگ و گچ است و با توجه به این که قلعه خمیر به سبک قلعههای اروپایی ساخته شدهاست، هنوز و بعد از گذشت این همه سال میتوان شکوه قلعههای اروپایی را در آن دید.

این بنا هماکنون به شمارهٔ ۲۲٬۵۲۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. در دوران قدرت پرتغالیها بر خلیج فارس در محاذات این قلعه در کرانهٔ دریای بندرلنگه قلعهای ساخته بودند و مقر حکم و فرماندهی خود قرار داده بودند. قلعه تاریخی قمچقای بیجار در چهل و پنج کیلومتری شهر بیجار و روی یکی از کوههای بلند منطقه قرار دارد. به دنبال وزش باد شدید، یک قلعه بادی در جنوب چین که به زمین متصل نبود، ناگهان بلند شد و دختربچه ای که داخل آن مشغول بازی بود را با خود برد. در چهار گوشه قلعه چهار برج مدور بلند و مقتدر بنا شده و بین هر دو برج یک برج کوتاه نیز ساخته شدهاست. سازندگان این دژ باستانی از عوامل طبیعی بیشترین بهره را بردهاند و شهر خود را روی یک صخره رسوبی بزرگ بر پا ساختهاند که از سه سوی رو به پرتگاهی با بلندای ۶ تا ۱۵ متر دارد و تنها از یک سو که کمابیش همسطح زمین است و تنها راه درونشد به به دژ را در خود جای دادهاست که دری کوچک در ضلع جنوبی دژ است. این قلعه با پلانی شش گوش، دارای شش برج مدور در اطراف است و درِ ورودی آن در ضلع جنوبی قرار دارد که در گذشته عمارتی نیز بالای درِ ورودی قرار داشتهاست.