فرانسه خشونت «غیرقابل قبول» پلیس علیه خبرنگاران در تونس را محکوم کرد
در 18 ژانویه، فرانسه خشونت چندین روزنامهنگار - برخی از آنها فرانسوی - را که در تظاهراتی علیه رئیسجمهور تونس در 14 ژانویه هدف پلیس تونس قرار گرفتند، محکوم کرد.
این وزارتخانه در بیانیهای گفت: «چندین روزنامهنگار، بهویژه خبرنگاران فرانسوی و بینالمللی، هنگام پوشش تظاهرات 14 ژانویه 2022 در تونس قربانی خشونت شدهاند. این غیرقابل قبول است». امور خارجه توسط خبرگزاری فرانسه به دست گرفته شده است. این بیانیه می افزاید: «فرانسه بر تعهد خود به آزادی اطلاعات و آزادی مطبوعات، هم در تونس و هم در سراسر جهان تاکید می کند».
اتحادیه روزنامه نگاران تونس (SNJT) همچنین در 15 ژانویه "حملات خطرناک و بی سابقه نیروهای امنیتی" علیه خبرنگاران را محکوم کرد و تظاهرات روز قبل علیه اقدامات رئیس جمهور قیس سعید را پوشش داد. این تجمعات به دلایل بهداشتی در بحبوحه از سرگیری اپیدمی کووید-19 رسماً توسط مقامات کشور ممنوع شد.
SNJT در یک بیانیه مطبوعاتی که در تاریخ 15 ژانویه در وب سایت خود توسط خبرگزاری آنادولو ترکیه منتشر شد، توضیح داد که "واحد نظارت مرکز ایمنی و بهداشت کار [qui lui est affiliée] به بیش از 20 حمله اشاره کرد، زیرا پلیس خبرنگاران و خبرنگاران عکاسی را با خشونت شدید در حین متفرق کردن معترضانی که به دنبال ورود به بلوار حبیب بورقیبه بودند، هدف قرار داد. این بیانیه می افزاید که روزنامه نگاران "در حالی که جلیقه های متمایز خود را پوشیده بودند و با وجود دست کشیدن از حرفه خبرنگاری در جریان حملات علیه آنها مورد حمله قرار گرفتند".
بر اساس اطلاعات ارائه شده توسطرهاییو RFI، خبرنگار تونسی آنها، متیو گالتیه، توسط پلیس وحشیانه برخورد کرد و از پوشش خبری تظاهرات جلوگیری کرد. چندین سازمان از جمله انجمن خبرنگاران خارجی در شمال آفریقا و مجمع تونس برای حقوق اقتصادی و اجتماعی خشونت را محکوم کرده اند. «ما این تجاوز پلیس به خبرنگار در اینجا در تونس را به شدت محکوم می کنیم. ما خواستار آغاز تحقیقات در وزارت کشور شدیم. علا تالبی، یکی از رهبران مجمع حقوق اقتصادی و اجتماعی تونس، در مصاحبه با RFI، گفت: این اقدامات، شیوه های منفرد نیستند.
به گفته SNJT، آزادی ها در تونس با "خطر قریب الوقوع" روبرو است
در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک در 18 ژانویه، که توسط 21 گروه حقوق بشر سازماندهی شد، یاسین جلاسی، رهبر SNJT هشدار داد که آزادی ها در تونس "در خطر قریب الوقوع" است. «دولت یک ذهنیت امنیتی و پلیسی دارد. او با نگرانی گفت: تونس به کشوری تبدیل شده است که آزادی ها را سرکوب می کند.
چندین تظاهرات در 14 ژانویه در تونس به مناسبت یازدهمین سالگرد سقوط زین العابدین بن علی در 14 ژانویه 2011 و محکوم کردن آنچه معترضان کودتای رئیس جمهور القاعده سعید می دانند که در 25 ژوئیه با تعلیق اختیارات کامل را دریافت کرد، برگزار شد. پارلمان، تعلیق تا 13 دسامبر تمدید شد.
[ad_2]