معرفی کوپلر و انواع آن

کوپلر چیست؟ کوپلر یک وسیله مکانیکی است و برای جلوگیری از عدم ایجاد وصله در سازه های بتنی استفاده می شود. کوپل

توسط ISTGAHESHOMAREYEK در 23 شهریور 1400

کوپلر چیست؟

کوپلر یک وسیله مکانیکی است و برای جلوگیری از عدم ایجاد وصله در سازه های بتنی استفاده می شود. کوپلر نمونه ای از بهترین انواع اتصالات مکانیکی است. در اصل می توان از این وسیله در تمام قسمت های سازه و به جای خم های آرماتور استفاده کرد.

در ادامه با مزایای استفاده از این اتصال دهنده مکانیکی و همچنین انواع آن آشنا خواهید شد:

مزایای استفاده از کوپلر

استفاده از کوپلر یا اتصال دهنده مکانیکی مزایای بسیار زیادی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  استفاده از کوپلر بسیار آسان است و با سرعت بالا ساخته می شود.
  •  استفاده از آن می تواند اعتماد در روند کار ایجاد کند. زیرا انتقال بار در این گونه اتصالات به بتن بستگی ندارد.
  •  کوپلر یکپارچگی ساختاری دارد.
  •  اگر از این وسیله اتصال دهنده مکانیکی در سازه های خود استفاده نمایید ازدحام میلگرد به کم ترین حد ممکن می رسد. اگر چه اتصال میلگرد را در محل اتصال به اندازه ی 2 برابر بیشتر نسبت به شرایط عادی افزایش می دهد.
  •  استفاده از اتصال دهنده ی مکانیکی باعث کم تر شدن ابعاد ستون می شود که این اتفاق صرفه جویی در هزینه های موجود در روند انجام پروژه سازه صرفه جویی بسیاری می کند
  •  استفاده از این اتصال دهنده مکانیکی باعث می شود که مقاومت سازه ساختمانی در برابر حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و طوفان بسیار بیشتر از حالت عادی باشد
  •  استفاده از کوپلر به دلیل این که نیاز به میلگرد را کم تر می کند، باعث حذف میلگرد های اضافه می شود و همچنین در هزینه های پروژه نیز صرفه جویی انجام می شود
  •  استفاده از وسیله اتصال دهنده کوپلر باعث می شود که کار ها سریع تر پیش رود و در نتیجه در وقت صرفه جویی شود، همچنین باعث کاهش هزینه های کارگاه و صرفه جویی در مصرف پول می شود
  •  استفاده از این وسیله اتصال دهنده باعث می شود که هیچ نیازی به ازدحام میلگرد نباشد و در نتیجه قرار گیری میلگرد ها در شبکه بسیار بسیار راحت تر از حالت عادی و شرایط نرمال می باشد.

انواع کوپلر

این وسیله مکانیکی انواع مختلفی دارد که هرکدام استفاده ی خاص خود را دارند و هرکدام از این انواع با توجه به شرایط سازه و مکان مورد استفاده و نحوه بستن آرماتور تفاوت بسیاری دارند و هرکدام برای شرایط خاصی ساخته شده اند.

 در ادامه با چند مورد از آن ها آشنا خواهید شد: 

  • تبدیل
  • کوپلر پیچی قفل دار
  • کوپلر انتها
  • مدل گروتی
  • کوپلر جوشی میلگرد و سازه 
  • استاندارد – رزوه راستگرد
  • رزوه دار چپ و راست
  • موقعیت
  • کوپلر مناسب آرماتور های فشاری

در ادامه با ویژگی های هرکدام از این مدل های اتصال دهنده مکانیکی آشنا خواهید شد:

کوپلر تبدیل

این مدل دارای دو اندازه متفاوت است که امکان متصل کردن دو آرماتور با قطر هایی با اندازه های مختلف را دارا است و در اکثر مواقع باید از ابتدا به آن آرماتور که قطرش بزرگتر است متصل شود.

پیچی قفل شونده

این نوع از اتصال دهنده مکانیکی که بسیار خاص است، معمولا در زمان هایی مورد استفاده قرار می گیرد که اندازه طول آرماتور قرار گرفته چیزی در حدود 20 سانتی متر است.

اگر از این نوع اتصال دهنده مکانیکی و این روش اتصال مکانیکی استفاده کنید، بعد ها امکان تعمیر و مقاوم تر کردن سازه بتنی وجود دارد و می توان گفت این بهترین روش می باشد.

انتهایی

استفاده از این نوع کوپلر اتصال دهنده جایگزین فوق العاده ای برای خم کردن های انتهای آهن ها و ستون ها می باشد و قابلیت این را دارد که محل را برای بتن ریزی و همچنین آرماتور بندی آماده کند.

گروتی

از این اتصال دهنده در بیش تر مواقع برای ساختمان های از پیش ساخته شده استفاده می شود و ساختار آن به گونه ای است یک سمت آن رزروه و سمت دیگر محلی برای بتن ریزی دارد. از این مدل می توان در دیوار ها، ستون ها و حتی تیر ها استفاده کرد.

کوپلر استاندارد

نام دیگر کوپلر استاندارد، اتصال دهنده رزوه راستگرد است که ویژگی فوق العاده آن این است که می توان از این اتصال دهنده در تمامی نقاط یک سازه بتنی استفاده نمود. از اتصال دهنده استاندارد باید در محل هایی استفاده کنید که یکی از آرماتور ها این قابلیت را داشته باشد که بچرخد.

لازم به ذکر است که مواد اولیه مورد استفاده در ساخت این مدل میلگرد می باشد.

رزوه چپ و راست

اگر در سازه شرایطی به وجود آماده است که امکان چرخش برای هیچ کدام از آرماتور ها وجود ندارد می توانید از این کوپلر استفاده کنید که نحوه استفاده اش به این شکل است که باید اتصال دهنده رزوه ای را بچرخانید تا با آرماتور درگیر شود و بسته شوند.

کوپلر موقعیت

استفاده از این مدل اتصال دهنده معمولا در محیط هایی که هیچ کدام از دو آرماتور امکان حرکت را ندارند و به صورت جداگانه در دو نقطه از سازه قرار دارند. در ساخت این مدل از اتصال دهنده مکانیکی از یک قسمت نری و مادگی و یک مهر قفل کننده استفاده کرده اند.

کوپلر مناسب آرماتور های فشاری

از این مدل در زمانی استفاده می شود که یک آرماتور یا هر دو آرماتور زیر بار شدید فشاری قرار دارند و به کمک این کوپلر می توان بار فشار را در بین دو میلگرد و در محلی که انتهای آن ها به شکل قائم بریده شده است تقسیم کرد.

موضوعات مرتبط

کوپلر انتهایی، کوپلر پیچی، قیمت کوپلر، جوش کوپلر، قیمت دستگاه کوپلر میلگرد، انواع کوپلر میلگرد،  قیمت کوپلر پیچی، خرید کوپلر میلگرد، استاندارد کوپلر میلگرد، رزوه میلگرد در محل، استاندارد کوپلر میلگرد، قیمت کوپلر میلگرد، تولید کننده کوپلر میلگرد، وصله مکانیکی آرماتور، قیمت دستگاه کوپلر میلگرد،  قیمت کوپلر شبکه، دستگاه وصله میلگرد، کوپلر موقعیت، اجرای کوپلر، قیمت کوپلر، آیین نامه کوپلر، هزینه رزوه میلگرد، اتصالات مکانیکی، کوپلر پیچی، جایگزین اورلب میلگرد، ساخت کوپلر، کوپلر بغل پیچ، آزمایش کوپلر، تولید کوپلر، کوپلر شبکه، انواع کوپلر میلگرد، قیمت کوپلر،

 

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم که شما را  با انواع کوپلر آشنا کنیم و بگوییم که هرکدام از این انواع اتصال دهنده در چه مواقعی استفاده می شود و دلیل این که ما باید آن ها را انتخاب کنیم چیست و هرکدام چه مزیتی را دارا هستند.

اما در پایان از شما تشکر می کنم که تا انتهای مطلب با ما همراه بودید، اگر سوالی درمورد اتصال دهنده های مکانیکی و انواع آن ها داشتید در قسمت کامنت ها برای ما نظر بگذارید تا خیلی سریع به شما پاسخ دهیم.

آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن